MEB TEOG YEP puan hesaplama nasıl yapılır?
İstediği liseye yerleşmek isteyen öğrenciler TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlarını merak ediyor.
TEOG YEP PUAN HESAPLAMA YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Sonuçlarını öğrenen öğrenciler için şimdi sırada tercih işlemleri var. Öğrenciler tercihlerini yapabilmek için tercihlerden önce açıklanan Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) sabırsızlıkla bekliyor. Peki, TEOG YEP puanları ne zaman açıklanacak? YEP puan hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar...
TEOG YEP PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2017
26-27 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen Yerleştirmeye Esas Puanları'nın açıklanacağı tarih yaklaşıyor. Tercih işlemlerinden önce açıklanan YEP puanları MEB üzerinden açıklanacak. 2017 TEOG YEP puanları 30 Haziran 2017 tarihinde ilan edilecek.
TEOG YEP PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Puanları sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) resmi internet sitesinde YEP puan hesaplama sistemi bulunuyor. YEP puan hesaplama yapabilmek için öncelikle https://odsgm.meb.gov.tr/ adresine girmeniz gerekiyor. Sitenin anasayfasında üst kısımda yer alan "YEP Hesapla" sekmesine tıkladıktan sonra ekrana gelen pencerede; 1. dönem ortak sınavlar sonuçları, 2. dönem ortak sınavlar sonuçları, 6., 7., ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanını girdikten sonra YEP puanları hesaplanacaktır.
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.
YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.
Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir .
14 - 18 Ağustos 2017, 21 - 25 Ağustos 2017, 28 Ağustos - 06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçek leştirilecektir. Yerleştirmeye esas n akil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.
Açık o rta öğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11 - 14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğü ne göre il/ilçe sınırl arı içerisinde yerleştirme si yapılacaktır.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMA YACAĞIM» butonu nu işaretlediği hâ lde 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kayd ını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık orta öğretim kurumlarına yapılacaktır.
Öğrencilerin y erleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgiler i bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere m obil b ilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bi ldirilecektir.
İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu R aporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ika met adresleri dikkate alına rak Anadolu liseleri, Anadolu imam hat ip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede ik i öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/i lçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu k ararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecektir.
Özel okullar da %100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.
Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutula cak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu h aktan yararlandırılacaktır. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecektir.
Konular
- Yerel yerleştirme işlemleri ortaöğretim kayıt alanına neye göre yapılacak?
- Hangi okullar mahallinden yerleştirmeye esas olacak?
- MEB Sınav Görevlendirmelerinde Yeni Uygulama Başladı
- MEB'den 'eksik kodlama alanı' açıklaması
- MEB Merkezi Sistem Sınavları genel bilgiler ve yeni puan sistemi yenilikler
- MEB tarafından Şehit-Gazi Yakınları ve Gaziler İçin İdari İzin açıklaması
- MEB fotografik karekod zorunluluğu getirdi
- Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Temsil Yeteneği Mülakat Programı
- İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi Öğrenci ve Veli Girişleri
- MEB ve Türk Telekom yeni iş birliği protokolü imzaladı
- LGS başvuruları ne zaman kadar devam edecek?
- Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği
- LGS'de üç yanlış bir doğruyu götürecek mi?
- Çocuklarda siber zorbalığa karşı eğitim ne zaman başlamalı?
- MEB'de nitelikli okul alarmı
- MEB'den dershane yerine kurs modeli
- Öğrencilerin internet kullanımı ile okul başarısı arasında nasıl bir ilişki var?
- Özel öğretim kurslarının sayıları arttı
- Anadolu teknik liselerinde hangi dersler ağırlıklı işleniyor?
- Liseye geçiş sınavı başvuru süresi uzatıldı
- LGS başvuru rehberi için tıkla
- Öğretmen performans değerlendirme ne zaman uygulanacak?
- AÖİHL e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş
- Maarif Vakfının yurt dışındaki okul sayısı ne kadar?
- 81 özel lise MEB sınavı ile öğrenci alacak
- MEB'den okullarda güvenlik önlemlerinin alınmasına dair genelge
- MEB şube müdürlüğü GY sonuçları açıklandı
- Engellilerin yeterlilikleri belgelendirilecek
- MEB’e ücretli öğretmen başvurusunu kimler yapabilir?
- Kreş desteği arttı